Ons Team

Onze professionals hebben minimaal 10 jaar werkervaring opgedaan bij internationale advocatenkantoren, accountantskantoren of investeringsbanken en zijn ingeschreven bij relevante beroepsorganisaties zoals NIRV, NIVRA en LRGD. Door deze relevante werkervaring en de samenstelling van ons team waarin zowel financieel als juridisch / fiscaal gespecialiseerde kennis aanwezig is, kunnen wij snel het gehele speelveld overzien.

drs Pieter Christiaan van Prooijen RV CPVA

T: +31 (0)6 301 54 753
E: vanprooijen@hermes-advisory.com

Pieter Christiaan wordt regelmatig door de rechtelijke macht en door partijen als gerechtelijk deskundige benoemd in procedures waar de waarde van een object centraal staat.

Binnen Hermes Advisory verstrekt Pieter Christiaan economische en statistische analyses en deskundige berichten ter ondersteuning van nationale en internationale gerechtelijke procedures. Naast litigation support heeft Pieter Christiaan een groot aantal financiële herstructureringen uitgevoerd.

Pieter Christiaan is zijn carrière begonnen bij PwC Business Recovery Services. In dit team heeft hij een groot aantal kostenreductie en financiële herstructureringen uitgevoerd. In 2005 is hij in het Global Leveraged Finance Team van Fortis Bank  aan de slag gegaan. In de krediet crisis was Pieter Christiaan werkzaam in het internationale investment bank restructuring team van Fortis / ABN AMRO. Vanaf 2011 is Pieter Christiaan partner van Hermes Advisory, waar hij zich voornamelijk toelegt op economische waardebepalingen bij geschillen en financiële herstructureringen.

Hij geeft op regelmatige basis les aan advocaten (Waarderen bij Geschillen, Onderhandelen bij Financiële Herstructureringen, Waarderen van Intellectueel Eigendom, Waarderen van onderneming bij een echtscheiding).

Pieter Christiaan heeft  naast zijn universitaire studie bedrijfseconomie de postdoctorale studies  Forensische Accountancy van NIVRA/Nyenrode en de Universiteit Leiden en Business Valuation aan de RSM Erasmus  Universiteit afgerond. Pieter Christiaan is ingeschreven als Register Valuator bij het NIRV.